اتفاقات زیادی هستند که میتوانند حال شما را بد کنند و برخی از آنها حتی از کنترل شما خارج است. اما انجام چندین حرکت هوشمندانه که حالات جسمی و ذهنیتان را بهبود بخشد، دست خود شماست.
اگر شما نمیتوانید کابینت آشپزخانه خود را باز کرده و خلق و خوی خوب را از قفسه بردارید، چند مورد در آن قفسه وجود دارد که میتواند به آرامی به شما کمک کند تا احساس شادمانی بیشتری داشته باشید. میتوانید مصرف غذاهایی که خلق و خوی شما را به سرعت بهبود میبخشد را به یک عادت همیشگی تبدیل کنید.
این مواد غذایی به شما کمک میکند که حال خوبی داشته باشید:
کنسرو ماهی
میدانید که مصرف ماهی های غنی از امگا-۳، نه تنها از بروز سرطان جلوگیری میکند بلکه باعث بهبود حالات روحی شما شده و مشکلات خلق و خوی شما را با تأثیرگذاشتن برروی انتقال دهنده های عصبی «شادی ساز» به وسیله کاهش التهابی که میتواند به سلولهای مغزی آسیب بزنند، بهبود بخشد.
اگر ساردین دوست دارید، امگا-۳ بیشتری دریافت کنید. متأسفانه، شما نمیتوانید توقع داشته باشید که یک قوطی کنسرو ماهی، شما را به درخشانترین حالت روحی ببرد مگر اینکه چندین وعده در هفته ماهی کنسرو شده به خصوص ساردین و شاه ماهی مصرف کنید. اگر شما علاقه ای به خوردن ماهی ندارید، به جای آن روزانه یک قرص روغن ماهی بخورید.
دانه بذر کتان
میتوانید از فواید بهبود دهنده های خلق و خو به وسیله اضافه کردن مقداری از این دانه، که یکی از منابع گیاهی امگا-۳ است، به وعده های غذایی خود استفاده کنید. این دانه در حال حاضر یک ماده محبوب برای اسموتیها، غلات و ماست به حساب میآید. به دلیل اینکه این دانه، فوق العاده پوسته محکمی دارد، ابتدا آن را در یک غذاساز یا دستگاه خردکن، خرد کنید تا مواد مغذی آن بتواند جذب سیستم بدنی شما شود.
روی نقش بزرگی در عکس العمل مغز و بدن ما در مقابل استرس ایفا میکند
قارچ خشک شده
این گیاه، یک منبع بسیار خوب از ویتامین ب۶ است که پیریدوکسین نامیده میشود و به ساخت هورمون سرتونین کمک میکند. کم بودن سطح سرتونین با افسردگی در ارتباط است. اما خلق و خوی شما تنها چیزی نیست که تحت تأثیر کمبود ویتامین ب۶ است، بلکه خستگی مفرط و احساس بیماری نیز به این مسأله مرتبط است. حتی یک میلی گرم کمتر از این ماده مغذی حیاتی، میتواند تأثیر منفی بر روی سیستم عصبی شما بگذارد. علاوه بر این، کمبود ویتامین ب۶، ارتباط مستقیم با افسردگی دارد.
خانمهای زیر ۵۰ سال، روزانه به ۲/۱ میلی گرم و خانمهای بالای ۵۰ سال، روزانه به ۵/۱ میلیگرم از این ویتامین نیاز دارند. آقایان پایین ۵۰ سال به ۳/۱ میلیگرم و بالای ۵۰ سال به ۷/۱ میلیگرم احتیاج دارند.
عدس
اسیدفولیک به طور طبیعی در غذاها یافت میشود و فولات نام دارد. نزدیک چهل درصد از افرادی که دچار افسردگی هستند، کمبود اسیدفولیک دارند. افراد بزرگسال در یک روز به ۴۰۰ میکروگرم و خانمهای باردار به ۶۰۰ میکروگرم نیاز دارند. یکی از بهترین منابع برای فولات که در آشپزخانه ها موجود است، عدس پخته است که در هر پیمانه آن ۳۵۸ میکروگرم فولات وجود دارد.
بادام هندی
محققین دریافته اند که روی نقش بزرگی در عکس العمل مغز و بدن ما در مقابل استرس ایفا میکند. کمبود این ماده معدنی حیاتی میتواند منجر به افسردگی، پرخاشگری و اختلالات یادگیری و حافظه شود. محققان ایتالیایی کشف کرده اند که اصولاً میزان روی در خون افرادی که دچار افسردگی هستند، پایین تر است.
میزان روی مورد نیاز روزانه افراد ۸ میلی گرم برای خانمها و ۱ میلیگرم برای آقایان است که یک انس ابادام هندی دارای ۶/۱ میلیگرم روی است.
کم بودن سطح سرتونین با افسردگی در ارتباط است
غلات غنی شده
اگر شما حال روحی خوبی ندارید، برای صبحانه غلات کامل را انتخاب کنید. این صبحانه قدرت بهبود دهی خلق و خوی شما را به میزان دو برابر بهتر از وضعیت کنونی دارد. بعضی از این غلات با اسید فولیک غنی شده اند. (برچسب روی جعبه را با دقت مطالعه کنید). همچنین یک وعده غلات صبحانه غنی شده میتواند ۲۵ درصد از میزان مورد نیاز روزانه روی را مرتفع سازد.
نخود
نخود یک منبع خوب از منیزیم است و دریافت میزان کافی از منیزیم بر روی سطح سروتونین تأثیر میگذارد که خود باعث بهتر شدن خلق و خوی شما میشود. کمبود این ماده معدنی با افزایش ریسک ابتلا به افسردگی و اضطراب ارتباط دارد.
شکلات تلخ
دفعه بعد که احساس ناراحتی کردید، یک تکه شکلات بسیار تلخ بخورید. این خوراکی خوشمزه با پیغامبرهای شیمیایی مغز که مسئول تنظیم میزان انرژی خلق و خو هستند، ارتباط متقابل دارد.
منبع:salamatnews.com